FysiotherapieFysiotherapie is gericht op het herstel van het lichaam na een blessure, operatie of een verstoring van de belasting, bijvoorbeeld overbelasting of juist te weinig belasting. Deze aandoeningen komen voornamelijk voor in spieren, pezen en gewrichten.

Mensen die een blessure hebben of een operatie hebben ondergaan komen vaak snel bij een fysiotherapeut terecht, dit komt mede door acute klachten.

Bij verstoring van de belasting worden klachten vaak minder snel herkend. Hierdoor neemt de kans op een chronische verstoring toe, waardoor klachten langer aanhouden en verergeren. Daarom is het belangrijk dat mensen deze klachten snel herkennen en op tijd een fysiotherapeut raadplegen. Tegenwoordig kun je de meeste klachten voorkomen en kan men sneller herstellen door middel van doelgerichte oefentherapie. Om klachten in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat men ook na de therapie voldoende blijft bewegen.

FysiotherapieTijdens de eerste behandeling vindt een intakegesprek plaats. De fysiotherapeut zal dan zorgvuldig uw klacht in kaart brengen. Tijdens dit gesprek zal besproken worden wanneer en hoe de klacht ontstaan is en wat de klacht precies inhoudt. Vervolgens zal in de meeste gevallen een lichamelijk onderzoek volgen. Naar aanleiding van dit onderzoek zal er, samen met u, een behandelplan worden opgesteld met bijbehorende therapiedoelen. Hierbij wordt uitgegaan van een actieve benadering.

Reacties zijn gesloten.