Natascha van Gurp

Ik ben Natascha van Gurp. Vlak na mijn zesde verjaardag mocht ik, na veel aandringen bij mijn ouders, gaan judoën. Dit werd mijn grote passie.

Van 1997 tot 2008 heb ik in het nationale judoteam gezeten. Ik ben meervoudig Nederlands kampioene en heb medailles gewonnen op diverse World Cups en (junioren-) EK’s. Na het behalen van mijn VWO-diploma, was het voor mij al snel duidelijk dat ik me bezig wilde gaan houden met het begeleiden van mensen in het behalen van hun fysieke en mentale doelen. Ik ging daarom fysiotherapie studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Na deze opleiding heb ik nog de Masteropleiding Sportfysiotherapie gedaan, om me te kunnen specialiseren in sportblessures.

Inmiddels ben ik sinds 2006 werkzaam als (sport)fysiotherapeute. Naast dit werk ben ik ook altijd bezig gebleven met het verder ontplooien van mijn kennis op het gebied van sport en fysiotherapie. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gedaan, waaronder beweegprogramma’s en sporttapen.

Mede door mijn eigen ervaringen in het bedrijven van topsport en natuurlijk door mijn studie, was ik vanaf het begin van mijn arbeidscarrière al erg geïnteresseerd in actief herstel van het lichaam en in het perfectioneren van fysieke prestaties. Met fysiotherapie help ik niet alleen (top)sporters bij hun prestaties en bij hun eventueel herstel, maar ook mensen met algemene lichamelijke klachten.

 

Jolien Schuurman

Jolien Schuurman

Ik ben Jolien Schuurman. Van kinds af aan ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in vakken als biologie en dan met name de werking van het menselijk lichaam. Deze interesse, in combinatie met mijn voorliefde voor sport, heeft mij de kant van de fysiotherapie op gestuurd. In augustus 2013 heb ik dan ook mijn diploma mogen ontvangen bij Tim van de Laan in Nieuwegein.
Vroeger heb ik veel gehockeyd en tegenwoordig houd ik mijzelf fit door regelmatig aan fitness te doen. Naast fysiotherapie doe ik ook erg veel met sportmassages en ben ik naast de functie van fysiotherapeut ook inzetbaar als sportmasseur.

Sportmassages worden nog steeds door de meeste mensen als iets louter ontspannend gezien. Het tegendeel is waar, het is niet voor niets dat alle topsporters zich regelmatig laten masseren. Soms is het om het herstel te bevorderen als er zwaar getraind is of als er een wedstrijd is geweest. Soms om de spieren weer “klaar” te maken voor het volgende deel van een wedstrijd, kijk maar eens naar de wielrenners in de Tour de France, die aan het einde van de dag zo snel mogelijk de afvalstoffen uit hun spieren willen hebben om zo de volgende dag weer fit aan de start te staan. Verder worden sportmassages gebruikt om klachten te voorkomen en om bepaalde hormoon aanmaak te stimuleren, denk hierbij aan endorfine, serotinine en histamine.

Reacties zijn gesloten.